...

HERTOGPOST 2021 - 's-Hertogenbosch

Voortbordurend op de succesvolle MULTILATERALE HERTOGPOST in 2017, organiseren wij ter gelegenheid van het 90-jarig jubileum van de ’s-Hertogenbossche Filatelistenvereniging in 2021 een grote postzegeltentoonstelling in ’s-Hertogenbosch.


Nationale postzegeltentoonstelling

HERTOGPOST 2021 is een Nationale Postzegeltentoonstelling in de wedstrijdcategorieën I en II met exposanten uit binnen- en buitenland. Een deskundig jurycorps zal de inzendingen in de wedstrijdklasse beoordelen aan de hand van het nieuw aangepaste KNBF tentoonstellings-reglement, dat is geschoeid op de internationale en Europese FEPA/FIP reglementen. Alle tentoonstellingsklassen zijn welkom tijdens deze HERTOGPOST 2021. Deze zijn: aerofilatelie - astrofilatelie - fiscale filatelie - jeugd - literatuur - maximafilie - open filatelie - postgeschiedenis - postwaardestukken - thematische filatelie - traditionele filatelie - één-kader beginners - één-kader niet -beginners - prentbriefkaarten.


Internationale handelarenshow

Naast de Nationale postzegeltentoonstelling zal er ook een grote handelarenshow plaatsvinden met Europese standhouders, postadministraties en veilinghuizen. Er zijn ook een groot aantal gespecialiseerde postzegelverenigingen aanwezig.


Het postzegelevenement vindt plaats gedurende drie dagen op

donderdag 16 t/m zaterdag 18 december 2021

in de "Brabanthal" (h al 1) van de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch.


KNBF-Jo Toussaint Toernooi - Schatkamer - Expositie Holocaust WOII

Er zal een bijzondere “Schatkamer van HERTOGPOST” (zgn. Erehof) aanwezig zijn met sublieme verzamelingen. Onder andere verzamelingen die niet meer kunnen deelnemen in wedstrijdverband, omdat zij al eerder verschillende keren nationaal en/of internationaal met de hoogste onderscheidingen zijn bekroond. Tevens vindt er het KNBF-Jo Toussaint Toernooi plaats en een expositie over de Holocaust tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Heeft u interesse om nog mee te doen als exposant, standhouder, veilinghuis, vereniging en/of organisatie? Stuur een mail naar info@hertogpost-event.nl en vraag alle informatie op die u nodig heeft.


HERTOG POSTBODE

Ja, we zijn er in 2019 & 2020 in geslaagd de eerste drie nummers van onze Hertog Postbode uit te brengen. Een kwalitatief goed PR-magazine met een andere “look & feel” dan dat u gewend bent misschien. Meer ruimte tussen de regels, goede afbeeldingen en met een breed scala aan filatelistische artikelen. Daarnaast geeft dit nieuwe magazine veel informatie over de activiteiten van de afgelaste HERTOGPOST 2020 en de vernieuwde editie van 2021. Het aanstaande postzegelevenement in ’s-Hertogenbosch dat vanwege COVID-19 virus opnieuw in 2021 verplaats diende te worden. Het zal nu plaatsvinden op 16 tot en met 18 december 2021 in de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch. Alles ter gelegenheid van het 90-jarig jubileum van de ’s‑Hertogenbossche Filatelistenvereniging.

De huidige Hertog Postbodes waren gebaseerd op het evenement van maart 2020, dit is inmiddels deels achterhaald helaas. Desondanks zijn er nog gedrukte exemplaren beschikbaar voor € 1,00 per stuk. Deze zijn ook eventueel nog digitaal beschikbaar.

Hieronder kunt u ze gratis downloaden

Nummer 1: Hertog Postbode Nr_1.pdf / Nummer 2: Hertog Postbode Nr_2.pdf / Nummer 3: Hertog Postbode Nr_3.pdf


Herwonnen Vrijheid 1940 – 1945

Het thema van de postzegeltentoonstelling, expositie en handelarenshow was en blijft "Herwonnen Vrijheid 1940 - 1945". Het gebeuren zal grote aandacht trekken vanwege deze zeer bijzondere invulling. Vanwege coronamaatregelen konden de eerder geplande data geen doorgang vinden helaas.


De 388 gemeentewapens van Nederland

Iedere Nederlander, jong of oud, vindt het boeiend iets over plaatselijke gemeentewapens te horen. Het interesseert hem niet alleen hoe het wapen van zijn eigen gemeente er uitziet en hoe het historisch is ontstaan, maar hij stuit ook dikwijls op wapens van andere gemeenten die hem opvallen en zijn belangstelling wekken. Er ligt in die wapens veel traditie, veel geschiedenis besloten en de oude symboliek heeft voor de mens in de moderne technische wereld veel aantrekkelijks. Is het misschien daardoor te verklaren dat er tegenwoordig zo veel aandacht wordt besteed aan de heraldiek en de genealogie.

De organisatie, stichting Hertogpost heeft van de Hoge Raad van Adel de toestemming gekregen om alle huidige gemeentewapens (d.d. 01-01-2019) van Nederland te mogen gebruiken als promotiemiddel voor HERTOGPOST 2020/2021 te 's-Hertogenbosch. Elk gemeentewapen zal worden afgedrukt in kleur op een stevig kaartje. Deze gemeentewapen kaartjes kun je gratis verzamelen. Ze worden verstrekt bij een groot aantal bijeenkomsten van de 's-Hertogenbossche Filatelistenvereniging en bij regionale en nationale filateliebeurzen in Nederland.

Ondanks het feit dat HERTOGPOST 2020 verhuisd is naar andere data in 2021, blijven wij volop dit postzegelevenement promoten met deze gemeentelijke wapenkaartjes. Zodra het weer mogelijk is om bijeenkomsten te organiseren zullen deze kaartjes weer gratis worden aangeboden.

Download de lijst van de gemeentewapenkaartje van de gemeente die op 01-01-2019 bestonden. Lijst Gemeentewapens HP2020.pdf