De 380 gemeentewapens van nederland

spaar ze allemaal!


Iedere Nederlander, jong of oud, vindt het boeiend iets over plaatselijke gemeentewapens te horen. Het interesseert hem niet alleen hoe het wapen van zijn eigen gemeente er uitziet en hoe het historisch is ontstaan, maar hij stuit ook dikwijls op wapens van andere gemeenten die hem opvallen en zijn belangstelling wekken. Er ligt in die wapens veel traditie, veel geschiedenis besloten en de oude symboliek heeft voor de mens in de moderne technische wereld veel aantrekkelijks. Is het misschien daardoor te verklaren dat er tegenwoordig zo veel aandacht wordt besteed aan de heraldiek en de genealogie.

De organisatie heeft van de Hoge Raad van Adel de toestemming gekregen om alle huidige gemeentewapens van Nederland te mogen gebruiken als promotiemiddel voor HERTOGPOST 2020 te 's-Hertogenbosch. Elk gemeentewapen zal worden afgedrukt in kleur op een stevig kaartje.

Deze kaartjes zijn gratis verkrijgbaar zijn bij de speciale promotiestands voor het evenement, bij nationale en internationale veilighuizen & postzegelhandelaren, bij landelijke en regionale postzegelverenigingen en bij alle sponsoren van dit postzegelevenement.

Deze speciale verzamelkaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 1 september 2019 t/m 21 maart 2020.